tisdag 19 oktober 2010

villa sagolika, liten lekstuga till liten sagaI somras stod, äntligen, stora lekstugebygget för dörren. Tror att jag var mer entusiastisk än dottern över detta! Efter att ha letat igenom hela Sverige och halva internet efter en lekstuga i vår smak utan att hitta något som vi ens var i närheten av att gilla återstod att rita och bygga själva. Det är märkvärdigt så fantasilösa och enkelspåriga lekstugetillverkare är. Stugan är lite större än en traditionell lekstuga med förhoppningen om att den ska kunna få ett längre liv, först för lek när barnen är små, sedan som myshörna när de blir större och till slut som vår trädgårdsbod när inga barn längre är intresserade. Dessutom ville vi att den skulle bli ett fint blickfång i vår lilla trädgård. Nästa sommar ska vi måla stugan grön, sätta dit den sista snickarglädjen samt inreda den!
För att få lite lusthuskänsla på stugan vinklade vi upp den
sista takpannan. En lekstuga får ju vara lite lekfull!Nästan klar. Fönster och dörr, begagnade från Nacka Byggnadsvård, taktegel, samma som på stora huset, dvs återvunnet lertegel från Hedenstedt, panel pärlspont.

1 kommentar:

  1. ojojoj vilken helt underbar lekstuga. Den ska jag visa för maken min. Jag är oxå såå sugen på en lekstuga till barnen.

    SvaraRadera