lördag 17 november 2012

lite 1600-tal, kanske?

 
Ljuvligt 1600-talshus till salu.HUSDRÖMMAR...

Det är sällan jag blir kär i ett hus nuförtiden. Är så nöjd och glad för det vi har. Annat var det förr, då levde och andades jag Hemnet och vår söndagssysselsättning var att gå på visningar och drömma. Oftast stannade det vid drömmar, eftersom vi hade missat hela "bostadskarriärtåget". Vi var förnuftiga och hyrde våra första boenden för att slippa fastna i lån tidigt. Inte alls smart, visade det sig i efterhand, då våra mer våghalsiga vänner tjänade miljoner på sina första enkla boenden. Nåja, vi lyckades skapa oss vårt drömhem ändå till slut, det tog bara lite längre tid och år av renoveringar. 

Men detta fantastiska hus i Mariefred, som just nu ligger ute till försäljning hos Skeppsholmen Fastighetsmäkleri fick hjärtat att klappa lite snabbare. Byggt 1680, 8 rum och kök precis invid kyrkan. Utsikt över Mälaren och Gripsholms slott. Vackert renoverat i en stil som verkligen gör huset rättvisa. Och så skönt befriat från alla ängsliga trender. Bara genuint, traditionellt och vackert. Omålade trägolv, takmålningar, gröna kakelugnar, höga trösklar, grå foder, vedspis, källarvalv, enkupigt lertegel, falurött spjälstaket... Ja, ni hör ju själva.

Love at first sight, helt enkelt.   

2 kommentarer:

  1. det var ett ljuvligt hus du hittat! vilken fin blogg jag hittat! har lagt mig som följare hos dig och kommer gärna hit igen. kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Håller med, vilket fantastiskt hus! För att inte tala om omgivningarna! Men det mörka taken gör inte rummen rättvisa riktigt.

    SvaraRadera