tisdag 19 oktober 2010

nya fönster - husets själ


Moi in acion. Äntligen, äntligen tog vi tag i det stora projektet att byta samtliga fönster. De gamla var från sjuttiotalet och i bedrövligt skick. Och dessutom så fula och fel för huset!  I energibidragens tid på sjuttiotalet bytta man ut alla originalfönster mot nya, samt putsade om fasaden på ett ganska omilt sätt och målade hela härligheten med plastfärg. 

Nya fönster beställdes från Snickarglädje, med mått och design från våra originalritningar. Beslag från Eskilstuna kulturbeslag. För att spara några dyrbara kronor bestämdes att jag skulle måla alla fönster själv. Haha, vilket eländigt beslut. Hela sommaren målade jag fönster, invändigt med Ottosons ljusgrå linoljefärg och utvändigt med Kulturhantverkarnas gröna nr S5010-G50Y.


Gammal puts och färg försvinner. Den dåliga fasaden knackades ner, förstärktes med kalkvatten och putsades om med kalkbruk. Nu återstår bara målningen, som får vänta till våren då kalkfärg kräver en dygnstemperatur på över +5 grader, visade det sig när vi trodde att vi nästan var klara. Så nu får vi leva med vårt grå hus till värmen återvänder.






Nytt hål tas upp i köksväggen där de nya franska glasdörrarna ska sitta. Utanför ska det senare byggas en altan så att vi kan dricka morgonkaffet i söderläge. Åh vad jag längtar! Tidigare har vi fått ta kaffebrickan och gå ut genom ytterdörren och runt hela huset. Det blir så mycket bättre med en dörr rakt ut från köket!


.
Putsen borta, fönster och dörrar på plats.





Plast för fönster och nytt kalbruk på.

3 kommentarer:

  1. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and
    tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!


    Feel free to visit my weblog: erot geschichten

    SvaraRadera
  2. I have to thank you for the efforts you've put in penning this blog. I really hope to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now ;)

    Also visit my weblog ... lilo and stich sex

    SvaraRadera