måndag 6 juni 2011

dagar att spara längst in i hjärtat

 
 Sekelskifte hemma och sekelskifte på landet. Tur att jag älskar
dessa vackra, lite kantstötta sekelskiftesmadamer :)Godkväll fina vänner!

Nu är vi åter i stan efter ljuvliga dagar på ön. Tänk att få en sådan värme och riktiga sommardagar redan på Kristi himmelfärd. Vi har njutit så och barnen har varit små änglar (nåja...) och älskat varje sekund. Vilken frihet med skog och mark och hav jämfört med vår lilla tomt i stan. T byggde med pappans hjälp en trädkoja på berget, C badade trots det kalla vattnet och V snavade runt alldeles förnöjd på de stora gräsmattorna.

Jag och älsklingen har röjt ut generationers samlande och bra-att-ha-saker, skurat varje vrå och ställt i ordning. Så nu är allt skinande rent och redo för nästa besök till midsommarveckan. Och vi längtar redan tillbaka :)

Nu är alla skatterna badade och redo för en sista vecka innan sommarlovet börjar. Oj, vad den här tiden är härlig! Själv har jag  m a s s o r  som ska ordnas på jobbet i veckan men också roliga avbrott med skolavslutning och klassfest. Så innan vi vet ordet av är det helg igen!

På snart återseende, fru N.Vackra försommarblommor och C får hjälp av fina storebrodern att reda ut håret. V inspekterar
rörspisen i kammaren och de nötta - men charmiga - dörrarna till punschverandan. 
Utsikten från huset - den vill man aldrig släppa! Stugan försommarfin
och liten V har såå mycket nytt att upptäcka.
 Punschveranda och äppelblom. Katten Tigris trivdes också på landet,
även om bil- och båtresan var mindre behagliga.
4 kommentarer:

 1. Åh, vad det ser vackert och härligt ut, förstår att ni trivs! Christina

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart ställe. Där förstår jag att du trivs.

  Vedspisen är bara så himla fin. Det vill jag också ha, ngn gång i mitt liv.

  Ha det fint

  SvaraRadera
 3. Hei,jeg oppdaget bloggen din via en annen og jeg må si du har en underbar flott blogg.Kjempefine bilder.Og hvilket drømmehus dere har!Jeg får gode barndomsfølelser og en slags "Maddicken eller Marikken om du vil" følelse når jeg ser bilder av deres flotte opp pussingsprosjekt.Ikke minst fantastiske ,nydelige barn dere har!!God helg!Hilsen Tine

  SvaraRadera
 4. Hej fina ni! Så roligt det är att höra era synpunkter och jag blir enormt glad att höra att ni gillar bloggen och bilderna! Ha en trevlig helg. Pernilla :)

  SvaraRadera