tisdag 6 september 2011

vad händer i köket?

 


Hej alla fina!

Vilket fram-och-tillbaka-väder vi har idag. Skickade iväg alla barnen till skola/dagis i galonisar och gummistövlar i morse och nu strålar solen som värsta sommarkvällen. Blev nog lite svettigt :) Idag har jag jobbatjobbatjobbat så snabbt jag kan på min nya deltid. Mycket som ska hinnas med på kortare tid, men så mysigt att få hämta upp all mina älsklingar på eftermiddagen. Det har jag verkligen saknat.

Här kommer en liten up-date på köksbygget. Skåpen har fått luckor och vi väntar på att elektrikern ska komma och installera alla vitvaror. Vi väntade honom redan förra veckan, men på något mystiskt sätt dök han aldrig upp. Kanske vi har bättre tur den här veckan...

Vi har byggt en "skänk" av Ikeastommar som ska sluka allt porslin och alla glas, är det tänkt. Skåpen är inbyggda i massivt trä, med golvsockel och krönlist. Skänken ska målas i en annan färg än det övriga köket och som ni vet har jag velat mellan svart och grågrönt. Nu har jag hittat en färg från Fired Earth som jag är så sugen på att prova. Kulören heter granite och jag tror att den är så där grågrön som jag har tänkt mig. 

So long och kram! 
 Skänk i väntan på målning.

 
Kök i väntan på elektriker.


 

5 kommentarer:

 1. så fint det blir! gillar verkligen det fristående skåpet! det kommer att bli toppen!
  ni gör det bra som hinner med allt!
  ha det så bra

  SvaraRadera
 2. Så härligt med ett fönster vid diskhon. Det skulle jag älska!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst blir det mysigt! (Får man säga så när man gör det själv?) Fönster vid diskhon är min dröm också och det krävde lite extra jobb. Fönstret har vi satt in, det fanns inte tidigare, och vattnet har vi fått dra dit för att kunna ha diskhon just där. Men det är det värt :)

  SvaraRadera
 4. Gudars vad snyggt det komemr att bli. Vilken härligt stor skänk!

  Wow!

  Grattis till fina lilla flickan också! Har själv en nybliven fyraåring hemma!

  /Caroline

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag hittade in på din blogg av en slump och blev så galet fascinerad av det stora skåpet/skänken ni håller på att bygga i köket. Precis så vill jag också göra. Snälla snäll kan du maila mig och förklara hur ni gjort och vad det är för material/delar som ni använt. Min pappa är händig så jag tänkte presentera det för honom. :) Tusen tack på förhand! / Frida
  frida.hagman@bredband.net

  SvaraRadera