torsdag 17 maj 2012

lata dagar på solens ö

 
På väg mot vår ö i morse. Strålande sol och inte alltför gungigt på fjärden.Har ni en skön ledighet?

Vi tog vår lilla båt och styrde ut mot ön i morse. Vädret blev bättre och bättre ju närmre vi kom och väl ute strålade solen. Vi blir här hela helgen och njuter av att bara vara lediga och tillsammans. Det har varit ett par snurriga veckor hemma i stan med mycket på jobbet, så jag känner mig verkligen värd några lata dagar.

En lunch på glasverandan, långpromenad till andra sidan ön, massor av utelek och tvagning av lortiga trollungar i baljan framför vedspisen i köket har vi hunnit med. Imorgon tror jag det bli en utflykt med picknick om vädret tillåter. En joggingrunda ner till sjöbodarna. Och kanske påbörja den där romanen som blivit liggande så länge. Mer än så behöver det inte vara. Det är ju lugnet vi vill åt.

Ha en fin kväll så hörs vi igen. Kram.

   

 
Det är kargt på ön så här års. Våren här ligger flera veckor efter den på fastlandet. Men lika vackert för det tycker jag. Titta på de uråldriga päronträden, som sagoträd med sina lavar. Och ormbunkarna som ännu inte slagit ut. Som undervattensväxter. Och liten V på upptäcktsfärd på berget.
 
Inne är det fortfarande lite nyvaken efter vintern. Kakelugnen välkomnar i salen, glasverandan väntar fortfarande på renovering, kanske blir det i år. Kanske inte. Kungasängarna i kammaren är renbäddade för året. Och stora sonen gör det man alltid har gjort i sommarhuset. Läser gamla serietidningar. Här en Finn och Fiffi från när pappan var liten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar