torsdag 10 maj 2012

vackert men snuvigt

 
Blommande plommon i köksfönstret, både utanför och innanför.Här har vi minsann en trött torsdagskväll.

Vet inte vad det är med den här våren. Ingen av oss är normalt allergisk, men nu känns det som om hela familjen har drabbats av pollenallergi. Vi är trötta och snuviga, ont i huvudet och allmänt eländiga hela bunten. Kan det vara så att vi känner av det just i år för att det är ovanligt mycket pollen?

Vackert är det hur som helst. Först ut av fruktträden i vår trädgård är plommonet utanför köksfönstret. Det blommar så vackert med små små vita blommor. Det är så fint att jag var tvungen att nypa av ett par grenar och ställa på köksbordet, så nu kan vi njuta av plommonblommor både från utsidan och insidan.

Plommonträdet fick vi av goda vänner på andra sidan staden för några år sedan. De hade mängder av vildplommon i trädgården och behövde röja upp. Ville vi kanske ha ett? Absolut! Sagt och gjord, de slet någotsånär omilt upp ett av de vildsådda plommonträden, virade in det i en gammal trasmatta och la det på biltaket och körde hit till villa N. Vi grävde ner det och hoppades på det bästa. Nu är det som så att vi har magisk jord här i vår stadsdel. Vi behöver aldrig jordförbättra eller gödsla. Allt växer så det knakar. Gammal sjöbotten bor vi på (vilket märks för husen gungar som båtar) som sedan använts som åkerjord i hundratals år. Och sedan ett sekel tillbaka trädgårdsodling.

Och plommonträdet då, hur gick det med det? Jo, det har växt till sig och blivit ett ståtligt träd med de godaste gula plommonen. Högt har det blivit och nu kan vi njuta av plommonblom från sovrummet på övervåningen. Så bra kan det bli!

Kram och njut av våren!


  1 kommentar: