söndag 2 december 2012

advent

 
Paketkalenders första paket innehöll ett litet "tomtehus" från Walther&co. En hel liten vintervärld kommer att växa fram här i december. 

 
De fina pappstjärnorna från House doctor.

 
Vi eldar flitigt i kakelugnarna så här års. Gamla hus är ju charmiga men kalla och dragiga. Men eldar du på "rätt" sätt i dina gamla kakelugnar så håller de värmen hela dagen.

 
Paketkalendern på säkert avstånd uppe i kökstaket.OCH SÅ HAR VI FÖRSTA ADVENT.

Så mysigt och all snö som vi redan fått (ovanligt med snö redan i början på december i Stockholm, men de har ju lovat en vargavinter i år) höjer ju verkligen julstämningen. Vi har börjat öppna paketkalendern och ett litet vinterland börjar långsamt växa fram. Visar er mer efterhand. Annars gör vi nog som många andra idag, tänder det första ljuset, äter pepparkakor, eldar i kakelugnarna och myser tillsammans. Julen har börjat :)

Kram på er.   

6 kommentarer:

 1. Underbart fint adventskalender som hänger där. Fin 1a advent!

  SvaraRadera
 2. Så fint! :) Härlig kalender! Hur har du fått ner grenen i krukan o fått den att stå?

  Såg dig i Lantliv och länkade från min blogg, hoppas det var okej :)
  Kram & ha en fin advent!
  /mimmie

  SvaraRadera
 3. Mimmie, jag har knölat ner lite bakplåtspapper runt grenen och sedan dolt det med kottar. Men det går ju förstås bra med vad du har, sand, sten eller vad som nu finns till hands för att stabilisera.

  SvaraRadera
 4. Kakelugnar är både fina och varma! Vi har 3 stycken här på övervåningen men sen vi bytte värmekälla så har vi så varmt så det blir för mycket att elda i dom. mest för fint i så fall. Men jag misstänker att det blir en och annan brasa nu när det ska bli -20 i veckan. Hua!!
  Ni har SÅÅÅ fint i ert hem!!! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. ÅÅh vilka underbara bilder igen en gång! Så himla fint hos er & skulle mer än gärna önska att vi också skulle ha eldstad hemma hos oss...men tyvärr-de gamla ägarna hade hunnit riva & kasta bort de tidigare *suck*! I väntan på nästa höst när vi kanske har en :) Skön söndagskväll till dig & god början på nya veckan! Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Du har en väldigt fin blogg och en hel del vacker inredning på den! Det skulle vara roligt om du kom med i den nya samlingsbloggen Vitt, Lantligt & Romantiskt. Där kan man både ge och få inspiration. Dessutom får din blogg mera synlighet. Klicka in på: http://vlrinredning.blogspot.com.

  Ha en bra dag!
  Vitt, Lantligt & Romantiskt

  SvaraRadera