lördag 7 maj 2011

ett kråkslott i mitt hjärta

 

Hej soliga lördag!

Äntligen sol och värme igen, vänner. Ljuvligt, eller hur? Man blir en lite gladare medmänniska när solen värmer och vinden är ljum :) 

Här är det full rulle på alla fronter, det är andra och sista veckan vi har hantverkare i villa Någorlunda. Normalt gör vi ju allt jobb själva, men vi har tagit hjälp med fasaden då den kändes lite övermäktig. Och när vi ändå har hjälp på plats passar vi på att ta itu med många svåra moment. I morgon är sista dagen och sedan är vi åter hantverkslösa. Det låter kanske konstigt, men det ska nästan bli skönt. Det är ju förstås enormt roligt att renoveringen går så fort fram, men det ställer också höga krav oss. Många beslut ska fattas och mycket material ska köpas in. Ser lite fram emot att återgå till vår vanliga långsamma renoveringslunk. Den kan kännas frustrerande ibland, men ger oss tid att tänka igenom varje beslut och gör det möjligt att leva livet parallellt. 

Idag visar jag bilder från ett hus i riktigt törnrosasömn i Storängen strax utanför Stockholm. Byggt 1904 och knappt renoverat alls. Det är till salu just nu och finns ute på Hemnet. Det är tur att jag inte har ett par miljoner (nio, närmare bestämt) undanstoppade i madrassen för oj, vad det kliar i fingrarna. Hjärtat nästan hoppar över ett slag när man ser ett så vackert och oförstört hem. Det finns verkligen inte många kvar idag. Tänk att få ta sig an detta som livsprojekt, renovera varsamt med linolja, limfärg och kalkbruk. Tur att det är gratis att drömma!

Ha en fortsatt fin helg. Många kramar fru N.  
5 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen jättevackert! Du renoverar, jag flyttar in??? Undrar bara vem som betalar....

  SvaraRadera
 2. Hej, ja tänk att få drömma och planera det vackra huset, men inte heller jag har 9 milj. under madrassen. Man får hoppas att den som flyttar in kan uppfylla sina drömmar. Bara en kommentar till ditt förra inlägg, jag förstår att ni var glada den dagen ni fick hem er söta lilla "loppa". Ha det så skönt i den härliga värmen, som åter kommit till oss// Christina

  SvaraRadera
 3. Provar bara om jag lyckats ändra mitt profilnamn!!!

  SvaraRadera
 4. Det gick bra Sus!

  Härligt att drömma och inspireras av vackra hus, eller hur? Men också mysigt att fixa med och njuta av det man har :)

  SvaraRadera