söndag 1 maj 2011

det är detaljerna som gör det


Hur mår ni alla denna första dag i maj?

Vi har haft en riktig organiserardag. Ni vet, en massa lappar ska fyllas i till skolan, några udda räkningar ska betalas, deklarera i sista sekunden och planera veckan som kommer. Vi har dessutom definitivt flyttat ut ur köket då vi hoppas att golvarbetena ska kunna påbörjas i veckan. Så nu är det compact living för hela slanten med provisoriskt kök i hallen. Tur att det finns micromat! Inte mycket att visa upp i bloggen, med andra ord. Blir lite frosseri i detaljer istället.Jag är ökänt petig med detaljer och tycker att de är minst lika viktiga som själva inredningen. På nästan alla våra lampor, gamla som nytillverkade, har vi bytt ut kåpan högst upp mot taket. Takfästet är ersatt med ett i trä och porslin och är så mycket vackrare än de lite klumpiga plastkupor man annars har.

I hallen på övervåningen har vi satt upp bröstpanel, som på gammalt vis är hög och i vårt fall cirka 170 cm. Gillar särskilt det avslutande krönet som gör det lite mer arbetat. Alla strömbrytare är också utbytta till vred i porslin och krokarna i hallen är gammaldags trådkrokar. 

Vilka detaljer fäster ni extra stor vikt när ni renoverar? Har ni några "hang-ups" som ni inte kan leva utan? Jag skulle kunna fortsätta min lista hela kvällen, men jag ska bespara er det :) Nu blir det lite sista fix här i villa Någorlunda och sedan vila inför ny intensiv vecka.

Många kramar fru N. 3 kommentarer:

 1. Compalt living funkar för en tid. När allt står klart är det värt det :-)

  SvaraRadera
 2. Och hon med fuskpärlsponten blir som vanligt alldeles matt...

  SvaraRadera
 3. Stort tack kära Pernilla för en fantastisk 40-års fest! Maten var utsökt och vinet lika så. Man blir nästan sugen på att fylla själv ; )
  Mange hälsar och tackar även han.

  Kram!

  SvaraRadera