lördag 30 april 2011

en vacker valborg och nymålat hus


Har ni en trevlig valborgsmässoafton?

Själv tar vi det lugnt ikväll och pustar ut efter gårdagens kalas. Är fortfarande alldeles lycklig över all uppvaktning igår, alla fina tal och fantastiska presenter. Det värmer långt in i själen att ha så fina vänner :)

Villa Någorlunda är nu nymålad och fin på tre sidor, endast en gavel återstår. Ställningen har idag plockats ner på de målade sidorna och för första gången ser vi färgen "på riktigt". Vi har ju sett den tidigare på ett annat hus i vår stadsdel och visste att vi gillade den, men det är ju helt annorlunda att se sitt eget hus färdigmålat! Kulören heter S-1020-Y30R och speciellt framtagen för att likna sekelskiftets färgsättningar av putsade hus. Färgen är Webers kulturkalkfärg och levereras av Beijer. Gaveln jag har fotat ligger i skugga, så den är ännu lite ljusare på solsidan. 

Vår ambition har hela tiden varit att återställa huset med material, metoder och färgsättningar som skulle ha använts när det byggdes 1909, att återskapa känslan av hur det kunde ha sett ut strax efter förra sekelskiftet. När renoveringen är klar hoppas vi att villa Någorlunda ser ut som ett riktigt gammalt, men väl bevarat och underhållet hus med känsla och atmosfär från tidigt 1900-tal.

Nu ska jag mysa med någon riktigt simpel romantisk komedi från videobutiken och en stor skål godis inom räckhåll. Kram fru N.


1 kommentar:

  1. Oh det ser toppenfint ut!=)
    Gratulerar till jättefint hus!

    Må så gott;)
    Adela

    SvaraRadera