lördag 16 april 2011

linolja, soltorkad tvätt och villa sagolika

  
En lördag man inte vill ska ta slut :)

16° och strålande sol hela dagen. Denna aprillördag har verkligen visat sig från sin allra bästa sida. Trädgårdspyssel hela dagen, för vem vill vara inne dessa första ljuva vårdagar? Vi tog fram stora målarburken med linoljefärg från Kulturhantverkarna och gav lilla lekstugan en rejäl uppsnyggning. Kulören är "djurgårdsgrön", färgnummer S5010-G50Y, och samma som vi har målat staketet samt ytterbågarna på de nya fönstren. 

Det var också en så bra torkdag att jag bara var tvungen att passa på att tvätta alla sängkläderna. Finns väl inget bättre än tvätt som har torkat i solen? Och så slätt blir det att man inte behöver stryka :) Lekstugan under ommålning skymtar bortom äppelträdet.  
Vi ritade och byggde lekstugan själva i somras då vi inte lyckades hitta en enda färdigbyggd som något sånär liknande det vi hade tänkt oss. Fantasilösa, dyra och dålig kvalitet var de flesta, och de som vi hade kunnat tänka oss hade gigantiska prislappar. Så ett hemmabygge blev det, med begagnade fönster, pärlspont och snickarglädje inspirerad av den på kyrkan här i vår lilla stadsdel. Samma snickarglädje som vi också har på villa Någorlunda.Villa Sagolikas stolta ägarinna undrar mest när hon kan få flytta in med alla sina dockor :)


Målning pågår. Dörr och fönster är urplockade under målningen och stenkanten runt stugan täckt med brädor för att slippa stänk. Taket är samma återvunna lertegel som vi har på stora huset från Hedenstedt i Trosa och för att få ett lite charmigare intryck vinklade vi upp nedersta raden tegelpannor lite extra. Enbart för lust, för en lekstuga måste ju få vara lite lekfull! Det färdiga resultatet visar jag en annan dag - måste ju spara på godbitarna :)

Många kramar fru N.


1 kommentar:

  1. Visst har det varit en alldeles fantastisk lördag! Hoppas på en lika härlig söndag! : )

    Fantastiska vårbilder du visar! Tack för kommentaren hos mig, roligt att hitta till en för mig ny blogg!

    Kram Anna

    SvaraRadera