söndag 3 april 2011

tre nyanser av vitt


Det är inte lätt med färger bloggisar!

Inte ens med en färg som känns så enkel som vit. Vi är nu inne på vår tredje ommålning av väggarna i vardagsrum och matsal. Den tredje vita nyansen. Först var det chi som blev för grön, sedan var det stockholmsvit som blev för gul och nu är det snöflinga som jag tror is the one! Snöflinga (mysigt namn) är en vitare variant av stockholmsvit där man har tagit ut hälften av pigmentet. Tror den kan bli bra, då den fortfarande har en varm vit ton som gör sig fint mot de ljusgrå snickerierna. Bildbevis kommer en soligare dag när färgerna gör rätt för sig. Tänk att en icke-färg som vit kan ställa till det så :) 

Har roat mig med att sätta ihop moodboards för vardagsrummet så länge. Det är ju så många detaljer att tänka på och det både snurrar i huvudet av inredningsfrågor och kliar i fingrarna att få sätta igång. Men jag tror att jag börjar hitta en grundkänsla att bygga vidare på. Vill ha ljusa tak, väggar och golv, men med mörkare möbler och textilier för att hitta tyngd och ro. Gillar inte färger i inredningen, men älskar jordtoner åt det grå hållet.
  


Ett kinaskåp (att gömma tv:n och alla miljarder apparater, tv-spel,sladdar och filmer i) står högt på önskelistan. I övrigt tror jag på gamla ommålade möbler i lagom bohemisk röra, tavellister för en ständigt föränderlig konstutställning och enkla gröna växter. Och söta snälla barn som aldrig stökar till ;) Men man kanske inte kan få allt...

Många hälsningar fru N

 

3 kommentarer:

 1. Så härligt att hitta dig och din fina blogg som är ny för mig! Härlig inspiration och vilket underbart hem ni har! Jag läser vidare!

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 2. Men GUD vilken underbar blogg! Kan du berätta vilken kamera du använder? :)

  Kram och lycka till med huset!

  SvaraRadera
 3. Tack söta ni för fina ord!

  Jag använder en Canon EOS 550D. Ingen proffskamera, men väldigt bra för husbehov ;)

  Hälsningar Pernilla

  SvaraRadera