lördag 2 april 2011

sommarlängtan


Har ni en skön lördag, kära vänner?

I villa Någorlunda luktar det åter starkt av målarfärg och vi vädrar för fullt. Konstaterar att det nog behövs en tredje strykning av taken innan vi är helt nöjda. Skam den som ger sig! Men ska det göras, ska det göras ordentligt och det är lika bra att få det perfekt nu när vi ändå håller på.

Här är lördagen så grå och ruggig och småregnig att jag längtar enormt efter sommaren och lata dagar på landet. Till långa veckor när det känns som om semestern aldrig ska ta slut. Till skärgård och klippor och kaffekorgar och barfotabarn. Som bilden här ovanför när äldsta skatten var en tre-fyra år och så där alldeles underbart somrig. Och till sommarstugan här nedanför, med skuggan under päronträden, långmiddagar på glasverandan och eftermiddagsfiske från abborrberget. Hmmm :) Om ett par månader är vi där, det känns tryggt att tänka på.

Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma för strax kommer barnens mormor och morfar på besök, nyss hemkomna från sitt vinterboende på Malta. Oj, vad vi har längtat! Som upplagt för fika och mys hela eftermiddagen.

Ha en härlig lördag så ses vi strax igen! 


 

1 kommentar: