söndag 21 augusti 2011

söndag i snickerifabriken

 
 Ikea-stommarna kläs in med massivt trä.


Godmorgon alla söndagsläsare!

Vilket oväder vi har haft! Två dagar med massor av regn. Alla våra blommor i rabatterna är sönderslagna och ligger ledsna längs marken. Men idag skiner solen igen :) Vilket är jättebra! Vi måste nämligen tvätta och försöka sälja vår gamla bil. Vi köpte en ny som bättre rymmer vår stora familj och det är dags att bli av med den gamla. Så det får nog bli söndagens projekt!

Annars är det snickarverkstad här hemma den här helgen. Älsklingen klär in alla Ikea-stommarna i köket med massivt trä. Tanken är att alla "yttre" ytor ska vara linoljemålat massivt trä för att få den rätta känslan i vårt sekelskifteskök. Det bästa hade ju förstås varit att köpa ett platsbyggt kök helt i massivt trä, men det till räckte verkligen inte vår budget. Så då får det bli lite kreativa lösningar istället.

Bilderna här visar skänken som ska stå mellan matsal och kök och som ska rymma allt porslin. Den ska målas i en annan kulör än övriga köksskåp och förhoppningen är att den ska se ut som ett gammalt fristående skåp när den är klar. Det är lite av ett experiment så vi får väl se ;)

Hoppas er helg är fin och att ni får njuta av lite sol idag! Kram!

  

 
Alla synliga ytor kläs med massivt trä. Allt ska sedan målas med linoljefärg,
för att se tidstypiskt ut och dölja de olika träslagen.


 
Alla bänkskivor fräses med en enkel profil för att passa in i vårt gamla hus.
 

 
Här är förlagan till skänken! Så här hoppas jag att vårt skåp kommer att se ut när det är klart.

 

2 kommentarer:

  1. Så härliga bilder du har i din blogg.:-) Stina

    SvaraRadera
  2. vad kul det är att följa ert arbete. Ni får så fint...
    Kram Linda

    SvaraRadera