tisdag 11 oktober 2011

ikeakök i ny kostym

 


Hej soliga tisdag!

Inte för att vi har någon direkt nytta av vädret idag, jag och mina småttingar. Vi ligger mest nedkurade i dubbelsängen och tittar på Drömmarnas trädgård, Lilla röda traktorn och annan kvalitets-tv :) Hostigt och rossligt är det här, enda fördelen är att jag för en gångs skull själv blev förkyld samtidigt som mina små och därför har kunnat vara hemma i några dagar. Det skulle jag aldrig ha unnat mig annars och det känns så skönt och jag är redan på bättringsvägen.

I brist på andra nyheter visar jag er hur läget i köket är just nu. Luckorna på alla överskåpen är målade och står på tork. Min idé är ju att få vårt Ikea-kök att se hundra år gammalt ut och därför har jag slipat alla luckorna och penselmålat dem med linoljefärg i en ljusgrå kulör. Det behövs ju förstås fler strykningar men det ser redan väldigt bra ut! Det blir roligt att få visa er det färdiga resultatet så småningom.

Nej, nu åter ner i sängen innan det är dags för en liten promenad till skolan och hämta T. 

Kramar så länge.


4 kommentarer:

 1. Jag är så nyfiken på vad det är för luckor du har? Har du fräst profilen själv och hur funkar det på en Ikea-lucka i faner?

  / Frida

  SvaraRadera
 2. Hej Frida!

  Profilen är redan där, har enbart slipat och målat dem. Ramen är i massivt trä, men fyllningen är i fanér. Tror att det kommer att funka, mest slitage blir ju trots allt på ramen.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är klart att det kommer funka. Det ser fantastiskt ut! Vi försöker komplettera vårt kök med lite nya delar också och jag kan liksom inte tänka klart sen jag hittade din blogg. Det är så jäkla snyggt det du gör! Men du har beställt specialluckor va? Vad jag kan se så finns det inte någon lucka med den profilen på Ikeas hemsida.

  SvaraRadera
 4. :) Luckorna heter Ramsjö och finns på Ikea (beställningsvara).

  SvaraRadera