söndag 23 oktober 2011

worth waiting for

 


Hej alla fina!

Vilken ljuvlig höst vi har! Här i villa N plockar pappan och barnen äpplen (framförallt de hundratals som ligger på gräsmattan för att vi inte hunnit med att plocka dem i tid, fy på oss!) medan jag målar skåp. Färgen jag beställde hos Fired Earth dök äntligen upp och idag har jag plockat bort alla luckor och målat själva skåpstommen. Luckorna ska förstås också målas, det blir nästa steg.

Och vet ni vad? Det blir faktiskt precis så bra som jag hade tänkt mig! Inte ofta det händer med färger ska jag tala om. Oftast får jag måla om både en och två gånger, men denna grågröna är helt perfekt. Helt matt (inte ganska matt som det oftast blir när man handlar i färgbutiken) och ljuvligt pigment. Bilderna är inte i närheten av att göra färgen rättvisa.

Skåpet har vi ju byggt av skåpstommar från Ikea, som vi sedan klätt in med trä. Det är gigantiskt och lilla jag når bara de tre nedersta hyllplanen i den övre delen. Allt vårt porslin är det meningen att det ska rymma, och det gör det nog med :)


Ha nu en fortsatt fin helg! Kram. 
Nästa steg är att måla alla luckorna.


 
Platsbyggt mittemellan kök och matsal.


 
Och där bakom skymtar köket och min nymålade svarta bänkskiva!

9 kommentarer:

 1. Det blir verkligen helt otroligt fint! Vad man kan trolla med ett "simpelt" ikeakök!

  MVH Eva

  SvaraRadera
 2. Mysig blogg du har o så fint kök det blir! Lite nyfiken på hur har du målat dina bänkskivor =) har ekskivor som blir så fula med en gång så blev lite intresserad här=))

  SvaraRadera
 3. Hej Lisa! Tack för fina ord. Jag målar mina ekskivor (efter att ha slipat och målartvättat urnoga) med järnoxidsvart linoljefärg från Byggfabriken. Vet faktiskt inte om det kommer att fungera, är lite av ett experiment :) Men jag tror det, linoljefärg används ju även utomhus på fönster och fasader och tränger in i träet. Den ramlar heller inte av i flagor när den åldras utan blir tunnare och tunnare när den slits. Tänker att jag kanske får måla på ett lager någon gång om året, men alla skivor måste ju underhållas. Man målar tunt tunt i många lager och låter den torka flera dagar mellan strykningarna.

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilken underbar blogg du har, hittade just hit när jag googlade på rutigt golv till mitt eget inlägg om vår köksrenovering. Vi har också nyligen köpt ett hus från 1924 som vi renoverar upp till sin forna glans, med byggnadsvårdens all regler! Så roligt att hitta dig som kommit lite längre än oss, så man får hopp för framtiden, för just nu känns allt bara blää! :) Jag lägger till dig på min blogglista så jag kan hålla koll på hur det går för er! Kram sandra!

  SvaraRadera
 5. Sandra, vad roligt att hitta någon med samma intresse! Jag ser fram emot att följa din renovering! Det är ju tufft ibland och tar tusen gånger längre tid att göra saker på ursprungligt sätt, men oj vad bra det blir när det är klart!

  SvaraRadera
 6. Men så händig och pysslig du är.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Hej! Ett otroligt vackert kök! Slipade du alla Ikea-luckor innan du målade dem med linoljefärg? Maskin eller för hand? Resultatet blev i alla fall väldigt fint!:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boel, eftersom jag målade med linoljefärg och den fäster mycket bättre än moderna färger (enligt min erfarenhet i alla fall) på underlaget slipade jag dem bara lite lätt (ruggade upp färgen lite) för hand och därefter målartvättade jag dem noga.

   Radera
  2. Ok, tack för svar! Luckorna är väldigt fina, de finaste IKEA har för tillfället.

   Radera