tisdag 3 april 2012

uppåt väggarna

 
Farfars spegel på plats. Som om det var meningen att den skulle hänga just där, invid kakelugnen,
med ramen i exakt samma nyans som ugnsluckorna. Tror att farfar gillar det. Ja, det gör han nog.Börjar få upp lite saker på väggarna nu.

Lite nytt och lite gammalt, som det brukar vara här hemma. Mest nöjd är jag över min farfars gamla spegel som kommer från min gammelfarmors hem. Köpt i gamla stan 1934, har något prydligt skrivit med skrivstil i blyerts på baksidan. Men jag skulle gissa att den är äldre än så, ramen ser inte ut som 30-tal, tycker jag, och spegelglaset är alldeles bubbligt. Kanske gammelfarmor, om det nu var hon, handlade den i en antikaffär? Tyvärr finns ingen kvar att fråga.

Två nya artprints från Hagedornhagen har fått svarta ramar från Ikea och pryder väggen bredvid det gamla skåpet. De två fotograferna Mads Hagedorn-Olsen och Anders Morell Hagen har en passion för kryp och små bevingade varelser. Deras ljuvliga fotografier av skalbaggar och fjärilar är de mest kända, men här är motiven två fröställningar, som jag blev alldeles kär i. Deras artprints framställs i en begränsad upplaga på 2000 exemplar och har ju blivit otroligt populära de senaste åren. Är mycket nöjd med mina.

Ja gammalt och nytt. Ärvt och köpt. Saker som har en historia. Och saker som kommer att få en. Ja, ni vet ju hur jag gillar det vid det här laget.

Kram och snart har vi påsk! 


 
Mässingen i takkronan och kakelugnens luckor, matchar spegeln precis.

 

 
Två fina artprints från Hagedornhagen. 

6 kommentarer:

 1. Underbar spegel och vilken vacker kakelugn:)

  SvaraRadera
 2. Det tar lång tid att klura ut vad man vill ha på väggarna- men så snyggt det blev tillslut;) Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det var helt klart meningen att spegeln skulle sitta där! :)

  Ang. Hagendorn tavlorna - är det den mindre storleken? Isf, vas har du för ram o strl? Hittar ingen som passar :(

  Danke! :)
  A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tavlorna är den större storleken och ramarna är från Ikea. Tyvärr passar inte passpartouerna perfekt, så jag funderar på att beställa nya med rätt mått. Det syns inte jättemycket, men jag som vet det stör mig lite på det förstås.

   Radera
 4. Vilket fint hem ni har! Synd att mannen min är så rädd för renoveringar.. ;)

  Tess

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får förändra med färg, Tess! Slipa och måla kan du klara själv medan mannen gör något annat ;)

   Radera