fredag 22 juli 2011

köksplaner

 
Underbar duk som snart hittar hem till oss.

 
Hej i regnet!

Här i stora staden har vi i haft ett riktigt skyfall och jag vaknade klockan sex av världens åskväder. Trodde huset skulle lyfta, så högt smällde det. Alla barnen vaknade också, så då var friden slut ;) Men vi är alltid morgontidiga, så det var ingen större fara. Särskilt idag då vi har både rörmokare och elektriker på plats. Köksbygget går just nu framåt med stormsteg (nåja, med våra mått mätt...) och det börjar snart bli dags att montera köksskåpen. Det känns verkligen som en milstolpe!

Älsklingen ansvarar för bygget och att allt blir bra och rätt, och jag ansvarar för det estetiska och all inredning, så är vår fördelning lite förenklat. Maken målar väggar och jag målar möbler, kan man säga. (Inte utan undantag förstås, jag har till exempel målat husets alla fönster och jag målar också väggar ibland.) Vi ska bygga ett separat skåp i köket för allt porslin. Vi ska använda Ikeas köksstommar, men tanken är att det ska se ut som ett separat, gammalt skåp. Jag ska därför måla det i en annan kulör än köksluckorna och jag har länge velat mellan grågrönt och svart. Jag har hittat perfekta knoppar till ett svart skåp på Country by mail, så nu blir det nog svart trots allt. Bruna träknoppar som verkligen ser gamla ut. Vad tror ni?


 
Träknopp som blir perfekt till mitt svarta köksskåp.
 

Duken med blocktryck här ovanför fanns också i denna underbara webshop och den är ju alldeles fantastisk! Kommer att bli urfint!

Hoppas att ni får en mysig fredag. Själv ska jag snart skjutsa T och C till min mamma och pappa som ska ha dem hos sig i ett par dagar. Mina skatter är så uppspelta över detta, de avgudar verkligen sin mormor och morfar, och redan klockan sju i morse var de redo att åka ;).

Kram så länge!

 

2 kommentarer:

  1. Hej, vilken jättehärlig blogg du har! Jag tittar gärna in igen till dej//kram maria

    SvaraRadera
  2. Tack för fina ord, Maria! Du är välkommen åter ;)

    SvaraRadera