onsdag 13 juli 2011

sommar i stan

 

Hej alla sommarbloggisar!

Jag hoppas att ni har en skön sommar med ledighet och mycket skoj! Jag har ju min första semestervecka nu (Ja, jag hade fyra dagar i samband med midsommar, men nu börjar den "riktiga" semestern. Fem härliga veckor med familjen!) och vi har tillbringat de första dagarna här hemma i stan.

Älsklingen har lagt klart golvet i köket och det har varit världens slit, men nu är det klart! Och det blir så bra :)  "Har ni inte kommit längre än till golvet med renoveringen?" undrar säkert ni. Och det stämmer att det har gått långsammare än vi hade räknat med. Under våren har vi ägnat mycket tid åt att hjälpa nära och kära med stora förändringar i deras liv. Det var något vi inte kunde förutse när vi började bygget och den lilla tid vi normalt kan avsätta till renovering blev ännu mindre. Men så är det i livet och vi vill ju gärna hjälpa till när vår familj behöver det! Nästa gång är det vi som behöver hjälpen. Nu kan vi dock återigen fokusera på köksrenoveringen och har börjat komma lite framåt. Den nya tidplanen är att allt ska vara helt klart till jul så att vi kan fira här hemma hela stora familjen. 

Golvet är vitbetsat och lackat, precis som i vardagsrummet, lagt med fris runt väggarna och de blivande skåpen. Han är duktig mitt hjärta! Nu ska lacken torka i några dagar och vad passar då bättre än lite familjemys? 

Dagen har vi tillbringat på Skansen, ett måste varje sommar tycker jag! Det är roligt för både stora och små. Jag som är tokig i gamla hus och tidstypiska detaljer  ä l s k a r  att gå runt bland de gamla husen och barnen älskar förstås alla djuren, sockervadden och karusellerna.

I morgon packar vi väskorna och åker några dagar till vår ljuvliga ö. Det ska regna, men det struntar vi i. Med varma tröjor och eld i köksspisen är ölivet lika mysigt ändå.

Många kramar till nästa gång! 
Lilla loppan älskade djuren och ville klappa alla jättelänge! Till slut blev hon röd och alldeles kliig
(hon är lite allergisk) så då fick vi hitta på något annat till hennes stora besvikelse.


 
Spring i benen i stenlabyrinten, alltid lika roligt.

 

 
C som alltid vill vinna sprang i full rulle till hon stod på näsan - förstås.

 

 
Ett köksgolv är klart!

 

 
Det blir så fint och alldeles lagom vitt.

 

 
Hela vårt nya STORA kök. Två små mörka rum har blivit ett stor och ljust!
Fyra stora fönster och en fönsterdörr, ljus och utsikt i tre väderstreck.
Nu ska väl hela stora familjen kunna rymmas!


 

4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder från Skansen! Golvet blir ju superfint. Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Ja det är klart och har jag inte redan lagt till din blogg gör jag det för jag kikar gärna in här!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder och ett kanonfint golv:)))

  kram på dig och ha en mysig semester:)

  kråke

  SvaraRadera
 4. Renovering tar tid, så är det bara.

  Ha det fint

  SvaraRadera