tisdag 19 juli 2011

sommarnöje

 
Kakelugnen i salen.

 
Hej alla vänner!

Njuter ni denna sköna tisdag? Jag och alla trollungarna har haft en riktig göra-ingenting-dag, men har ändå haft fullt schema på något sätt. Lekt i parkens sandlåda, badat i plaskpoolen i trädgården, haft kafferep i lekstugan. Älsklingen har jobbat för fullt i köket. Så blir arbetsfördelningen när man har barn; en renoverar och en passar barn. Kan vara en förklaring till den makliga renoveringstakten.

Här kommer några bilder till från sommarnöjet på ön. Ett av våra senaste projekt därute var en uppfräschning av salen. Ja, alla rummen har kvar sina gamla namn. Vår stuga, som är från 1800-talet, har två rum - salen och kammaren - och kök. Till det har vi en ljuvlig gammal glasveranda och en tillbyggnad som rymmer hall och badrum. Vi har fräschat upp salen med vit färg på väggarna och ommålade gamla möbler. Plus en sovhörna till T och C. Så är det ju på landet, mycket ska rymmas på liten yta. Men det är ju också det som är det mysiga!

Kram så länge!

   

 
Dörrarna till glasverandan har fortfarande kvar sin "patina". Men snart når nog en pensel även hit ;)
 

 
Den gamla chiffonjen är barnens pysselplats.


 
En sovhörna till skatterna måste också rymmas i salen.

 

 
Vår tio år gamla, men fortfarande fräscha, soffa från stan har hittat hit. Den är dessutom tillräckligt stor för att fungera som extrasäng. TV är kanske inte det charmigaste inslaget, men otroligt bekvämt när man tillbringar mycket tid på landet. Fåtöljerna håller jag på och klä om, därav det lösa blå tyget.
 

 
Kuddar från Ceannis.
 

 
Det otroligt vackra taket i salen. Någon har verkligen
ansträngt sig med pärlspont lagt i mönster.2 kommentarer:

 1. Ser jättemysigt ut på ön..fina dörrar och glasveranda med fönster lika sånna som jag önskar att vi kan få tag på till vår veranda.

  Ha en fin vecka!
  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Göra ingenting dagar men ändå ha fullt upp, precis så är det :-)

  Fina bilder på ett vackert hem.

  SvaraRadera