söndag 31 juli 2011

det blir nog ett kök i alla fall

 


Hur äter man en elefant? Jo, en tugga i taget.

Det lärde jag mig av en duktig projektledare på Berghs reklamskola. När man har ett projekt så stort att det känns övermäktigt ska man jobba sig framåt ett litet steg i taget och till slut har man klarat det. Elefanten är uppäten. En tugga i taget. Det är bra att tänka på när man stressar för att saker tar tid och uppgiften känns för stor. Vår renovering är ett sådant projekt. Det är  j ä t t e s t o r t  och tar  j ä t t e l å n g  tid. Men det går framåt!

Vi har ju haft köksbyggarveckor här i Villa Någorlunda och nu är skåpstommarna på plats i den delen av köket där maten ska lagas. Från vänster till höger: diskmaskin, diskho, lådhurts, hörnskåp, spis och ugn, samt bänkfrys. Kan riktigt se mig själv stå där och laga mat medan alla skatterna leker som små änglar i lekstugan utanför fönstret... :)

Dubbla överskåp fick vi plats med då vi har över tre meter i takhöjd. Mycket förvaring till alla de där pryttlarna man har! Och då fick vi ändå plats med tio centimeter extra utrymme mellan över- och underskåpen, tycker att det blir finare så. Luftigt och lite gammaldags. Men skevt och snett är det i vårt hundra år gamla hus, som ni ser. Så varje moment tar evigheters tid då väggar måste rätas upp och passbitar komma på plats för att det ens ska gå att montera skåpen. Det rätta hade antagligen varit att låta en snickare platsbygga alltihop, men det hade vi helt enkelt inte råd med. Nu hoppas vi att slutresultatet ska se platsbyggt ut i alla fall, vi får väl se?

Ha nu en skön söndagskväll så ses vi snart igen. Och tugga långsamt på era elefanter :) 

Kram!


 

1 kommentar:

  1. En tugga i taget är nog bra :-)

    Vad roligt med ett nytt kök. Roligt att få som man själv vill ha det.

    Ha en fin dag

    SvaraRadera