fredag 30 december 2011

sammanfattning av ett händelserikt år


Oj, vilket år vi har haft.

Jag började jobba igen efter att ha varit hemma med mina minsta små i nästan tre år. Jag började blogga. Lilla skatten började motvilligt på dagis och vi var plötsligt en familj med tre barn på dagis och i skola med två arbetande föräldrar - samtidigt som vi var mitt i vår största renovering någonsin. Man blir lite trött så här i efterhand när man tänker på det :)  

Men så mycket roligt vi har haft! Så många skratt i vår tokiga familj! Så nöjda vi känt oss när vi klarat av det vi tagit på oss. Och så roligt det har varit med alla er därute! Att bloggandet skulle bli en sådan uppåtpuff hade jag aldrig trott. Började ju mest för att dokumentera det vi gör och få en ventil för all kreativitet som annars bubblar över. Och så blev det så här! Ni är så många som läser varje dag och ni har så kloka synpunkter. Det känns nästan som om vi känner varandra litegrann nu, eller hur?

Att försöka sammanfatta ett helt år i ett enda inlägg är inte lätt, men här kommer ett försök i alla fall. Hoppas ert år har varit bra och att nästa blir ännu lite bättre. Många kramar!


MARS

  

Jag börjar blogga och når mina tusen första besökare vilket jag är mäkta mallig över. Vi gipsar väggarna i kök och vardagsrum och målar taken vita. Fotar loppan när hon leker i sitt rum.


 APRIL


Mycket händer i april! Taklister kommer upp i köket och vardagsrummet och villa Någorlunda väntar nyputsad och grann på sitt första lager kalkfärg. En liten kusin kommer till världen och vi målar väggarna en-två-tre gånger innan vi hittar rätt kulör. Snöflinga blir äntligen den rätta.


  

April fortsätter med små vårrusiga skatter som återerövrar tomtens alla hemligheter, fönsterfoder kommer på plats och villa Någorlunda är gömd bakom en byggställning nästan hela månaden för att lagom till min födelsedag (big 40) glänsa nymålad och grann.


 
MAJ


Maj är vacker och hela trädgården står i blom. Ännu en liten kusin gör entré i världen och jag gör några ljuvliga auktionsfynd. Golvet kommer på plats och köket levereras i måånga platta paket.



JUNI
 
 

Vi åker ut till ön som är försommarvacker och solen verkar aldrig vilja sluta skina. Skolavslutning och stora skatten slutar tvåan, ojojoj, och fyller nio år! Lilla loppan gör piruetter på det nybetsade golvet och älsklingen spikar breda golvsocklar. Ännu en tur till ön över midsommar.



JULI

 

Vi åker fram och tillbaka mellan huset på ön och huset i stan. När vi är hemma hinner vi med en tur till Skansen, vi inreder lekstugan och köksstommarna kommer på plats. Det känns som en milstolpe!



AUGUSTI 
 
 

Solen strålar fortfarande över vår ö i augusti som är så sensommarljuvlig att det gör lite ont i kroppen. Vi är alla ledsna när vi styr båten mot stan för sista gången den här sommaren. Vi planterar ett träd och vår minsting börjar mycket motsträvigt på dagis.



SEPTEMBER

 

Loppan fyller fyra och är så nöjd över detta att hon håller på att spricka! Vi kaklar köket med Prinsen, bygger en skänk och jag ojar mig över färgval.



OKTOBER

  

Jag målar och målar och målar hela oktober. Alla snickerier och alla luckor (alla 42 stycken) med tre lager ljusgrå linoljefärg. Skänken blir till slut grågrön och alldeles precis så som jag ville ha den!



NOVEMBER
  
  

De sista avslutande detaljerna faller på plats. Bänkskivan blir svartmålad, älsklingen monterar vitvaror och jag jagar knoppar. Vi har svårt att tro att vi faktiskt närmar oss slutet, att vi ska slippa äta i hallen och diska i tvättstugan. Och ett är säkert, vi kommer aldrig någonsin mer äta färdiglagad potatissallad!



DECEMBER


 

Pyntar och piffar i vårt nya kök. Njuter av att laga mat till min familj och att duka fint och bara vara. Är så nöjd över detta att jag inte ens lyckas bli julstressad detta år.

 

Vi får ett sista ryck innan julafton och släpar hem stora tunga maskiner och slipar golvet i hallen. Det får samma vitbets som i köket och alla väggar och snickerier får ett lager färg. Nu pustar vi ut och säger adjö till 2011!


 

4 kommentarer:

  1. Kul att se hur ert år har varit i sammanfattning, vilken bedrift ni har lyckats med, jättevackert hus och fina bilder! Gott nytt år //kram maria

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig blogg, fru N! Lycka till med husrenovering och familj under 2012!

    SvaraRadera
  3. Hejsan,
    vad häftigt att ni hunnit så mycket. Och kul med renovering! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera
  4. Åh så fint ni har det!! Den grå skänken i köket ger en gåshud. Mycket snyggt och stilrent hela huset grattis till er!!!

    SvaraRadera