måndag 23 juli 2012

det är något med att måla vitt

 
Den lilla hallen på landet är nu vit.IBLAND BEHÖVER MAN EN NEUTRAL GRUND, EN STARTPUNKT.

Jag kan tycka att det är svårt att se möjligheterna, att kunna tänka fritt när rummen är målade i för många färger. Ibland är det enklast att bara måla allt vitt för att få ro att fundera. Som vår lilla hall på landet. Gammal tapet och slitna dörrar som inte blivit målade på kanske många, många år. Skulle nog vara gulligt med gammaldags tapet och någon färg. Men det gick inte riktigt att se det framför sig. Så nu blir allt vitt. Och nu kan man se rummet och börja tänka. Kanske blir det färg och tapet så småningom. Men till dess: vitt.

Nu är det dags att ta tag i dagen, för min älskling fyller the-big-40 idag och det blir stort kalas ikväll. Så här ska pyntas och piffas och lagas mängder med god mat.

Kram så länge.


  

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har länge följt och beundrat dina hem och din fina blogg! Nu har jag faktiskt oxå startat en!
  Jag håller verkligen med dig om att vitt skapar lugn och många möjligheter till att förändra med små enkla medel.
  Hoppas ni får en alldeles underbar dag!
  Hälsningar Lotta

  SvaraRadera
 2. Kanske har du redan skrivit om detta men isf har jag tyvärr missat det... Det jag undrar är vilken färg du målar med, tex nordsjö oljebaserad snickerifärg 40, eller vad du nu använder??? Schellackar du först? Tack på förhand, snälla du!

  Önskar er en riktigt härlig kalaskväll!

  SvaraRadera
 3. Jag målar med olika! Men i det här fallet har vi målat snickerierna med Ottossons linojefärg, och ja, jag schellackar alltid innan. Annars får man ångra sig senare ;)

  SvaraRadera
 4. Tack snälla för snabbt och bra svar! Och stort tack för all inspiration du delar med dig av! Håller själv på med ett renoveringsprojekt i vårt fritidshus och penslar doppas i vitt och ljusgrått så det står det härliga till! :) Må så gott!

  SvaraRadera