tisdag 29 mars 2011

hemmets hjärta


Nu tycker ni nog att jag har fått storhetsvansinne!

Men inspirationen till vårt nya kök kommer från Hallwylska Palatset. I alla fall vad det gäller kaklet. Har funderat på kakel till köket i flera år. Jag vet, det låter helt galet, men så är det. Jag går ständigt och funderar på detaljer till hemmet. Ibland vet jag direkt vad jag vill ha och ibland ligger det där och gror länge, länge. Jag har haft många idéer, men ingen har varit riktigt bra. Till jag såg några bilder på köket i Hallwylska Palatset i en inredningstidning. 

Kaklet påminner om det i våra enkla vita kakelugnar. Murat i förskjutna rader i halvförband, slät skimrande och lite oregelbunden yta. Handgjort förstås och otroligt vackert! Ett bra exempel på att det enkla är det vackra! 

Blev så lycklig när jag hittade kaklet Prinsen hos Gysinge, handgjort och skimrande precis som i palatset. Efter det föll köket på plats, bit för bit och nu vet jag precis hus det ska se ut.


Köksluckorna är IKEAs Ramsjö, som ska målas ljusgrå med linolja. Bänskskivan blir en ekskiva med fräst kant målad svart. En blandning av budget och lyx. Men jag tror det blir bra och är så sugen på att sätta igång. Köket levereras dock tidigast i mitten av maj och massor av förarbete ska göras innan dess, så jag får ge mig till tåls. Men vad tror ni, blir det inte bra?


Många kramar från fru N!


3 kommentarer:

  1. Runt det där bordet har jag hängt! Druckit skumpa och ätit snittar!!!

    SvaraRadera
  2. Du tittade väl riktigt noga på det vackra kaklet mellan tuggorna ;)

    SvaraRadera
  3. Kan inte riktigt påstå det direkt! Alla är inte som du;-)

    SvaraRadera