söndag 27 mars 2011

vita tak och sommartid


Trevlig bloggsöndag alla vänner!

Vi är nyss hemkomna efter en utflykt och övernattning hos skatternas farmor. Hela huset luktar starkt av linoljefärg, men taken är vita. Eller vitare i alla fall. Minst en strykning till behövs men redan nu kan man se hur fint det kommer att bli. Lagningarna syns knappt alls och rummen börjar få sin själ tillbaka :)

Takfältet går ner ungefär tjugo centimeter på väggen och där kommer det senare att sitta en list. Älsklingen handmålade taken med pensel så några väggar hanns inte med. Det är lätt att underskatta hur lång tid det tar (och hur jobbigt det är!) att måla tak med pensel. Men nu är vi så sugna på att få det klart så det blir en tur till Gysinges butik i veckan för att handla mer färg!


Sommartid och solsken har vi i alla fall. Och med alla fönster på vid gavel för att vädra ut linoljelukten känns det nästan lite somrigt. Nu är det dags att storstäda huset, ta hand om tvätten och betala högen med räkningar. Inte de roligaste sysslorna, men så skönt när allt är klart och man är redo för en ny vecka!

Hoppas ni får en riktigt härlig söndag :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar