onsdag 9 mars 2011

mellanrum


Hej bloggisar!

Hoppas ni mår bra denna kalla onsdag. Det har sett vårlikt ut idag, men blåst isande vindar. Hua! Sitter just nu och bloggar i hallen på övervåningen. Vi har ganska stora hallar i vårt hus, men ändå inte tillräckligt stora för att fungera som riktiga rum. De blir som mellanrum. Men en arbetsplats behöver man ju och då fungerar hallen perfekt. Klockan har tillfälligt fått flytta hit eftersom vardagsrummet just nu renoveras. 

I höstas bytte vi alla fönster i huset, vi hade hantverkshjälp till själva bytet men sätter själva foder och målar. Nu är äntligen övervånings fönster klara, så när som på lite målning av hallfönstret, som ni ser. Jag misstänker att det är mitt jobb att ordna det så det är väl bara att ta fram stegen och hoppa i målarkläderna någon kväll. Alla fönster kommer från Snickarglädje och är måttbeställda för att likna våra originalfönster på husritningen från 1909. När vi bytte fönster kunde vi flytta ut dem i liv med fasaden och fick djupa fina fönstersmygar inomhus. Mysigt och fint att slippa fönsterbrädor. Alla foder har vi beställt från Veckebo Såg & Hyvleri i Hälsingland. De använder stål från sekelskiftet när de hyvlar och det blir så fint! Och inte dyrare än att handla på de stora byggvaruhusen.

Ha en fin kväll! Själv ska jag snart iväg på Zumba som är en riktig energikick!


3 kommentarer:

 1. Hej

  Kan inte du säga var du köpt det vackra skrivbordet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym! Skrivbordet köpte vi för drygt tio år sedan i en antikaffär på Roslagsgatan i Stockholm. Men liknande brukar man hitta på det flesta auktioner, och säkert även på Blocket. Jag har själv målat det svart.

   Radera
 2. Hej!
  Hur hög är er fina bröstpanel? Vackert!

  SvaraRadera