fredag 30 mars 2012

fredag gillar vi!

 
Köket glittrar numera av ljus vare sig solen skiner eller inte. Annat var det förr med
mörkröda väggar, brunbetsade snickerier, små sjuttiotalsfönster och sänkta innertak.Köket är nog mitt favoritrum i huset.

För att det fungerar så bra för min stora familj. Och för att det är här vi umgås alla tillsammans varje dag. Och pratar. Och verkligen ryms. Rummen är ju inte stå stora i de här egna hems-villorna i stadskvarteren. De stora villorna byggdes ju i de förmögna stadsdelarna, här var det murare och snickare och arbetare som byggde sina hus på små små tomter. Enormt charmigt, men inte alltid det mest praktiska för en modern trebarnsfamilj. Vi tog bort väggen mellan kök och matsal, så nu är köket vårt största rum. Med fönster i tre väderstreck och franska dörrar ut mot trädgården. Sommarens projekt är att bygga en trappa utanför de dörrarna så att vi kan komma ut med fikabrickan den vägen. Tänk att sitta där i solen på trappen, under blommande äppelträd med en kopp kaffe i handen. Inte så långt bort nu, trots allt :)

Nu är det fredagsmys med fina familjen. Ha en fin kväll alla fina!  

3 kommentarer:

 1. Så fint och så trevligt.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Underbar blogg! Den kommer Jag ofta att kika in i :) köket är fantastisk vackert, som resten av huset! Kram L Stockholm

  SvaraRadera
 3. Ditt hem är bara så vackert! Hittade din blogg av en slump och jag blir helt mållös av ditt kök, det är rakt igenom mitt drömkök! Superfin blogg här hänger jag gärna kvar :)

  Ha det toppen!
  Kram /MImmie

  SvaraRadera