onsdag 28 mars 2012

sambanden

 
Hallen ska användas till mycket. Förbinder uppe och nere och källare och inne och ute.
Samt vardagsrummet och köket och liten gästwc. Viktigast är ju förstås att den är praktisk,
men en liten hörna som bara är vacker måste man ha.Jag gillar att tänka på sambanden.

Hur rummen hänger ihop och känslan när man går från ett rum till ett annat. Att varje rum får ha en egen karaktär, men samtidigt är en fortsättning på det förra. Att det är vackert när man tittar från ett rum till nästa. Tittar man från vardagsrummet mot hallen är det detta man ser. Ett litet stilleben med det gamla spelbordet, en rottingkista och lite ting som inte fyller någon större funktion än att de är vackra. Bordet är dessutom det första man ser när man kliver in genom ytterdörren. Och visst är det roligare än att kliva in i ett hav av jackor och skor? Kan inget om Feng Shui, men tror att det här är bra.

Nu är det det vanliga onsdagsfixet som väntar. Matlagning och jiujitsuträning för T, badning och läggdags för de små.

Kram till nästa gång. 

4 kommentarer:

 1. Vad fint du har det!
  Jag har ägnat den senaste timmen med att kika runt inne hos dig i ditt vackra hem.

  Jag bor själv i ett hus från 1909 och känner igen mycket av stilen och precis som du skriver att rummen går i cirkel runt murstocken.

  Tack för att du delar med dig av allt det vackra, jag har nu lagt till dig i min blogglista så att jag inte missar mer fint i fortsättningen.

  Vänligen Maria

  SvaraRadera
 2. Det där är bra, jättebra. Du har sååå fin smak.

  SvaraRadera
 3. Jättefint, vad flitiga ni är! Roligt att det börjar ta form och att ni kan bo och leva i alla rum...
  Nu nämner du att det är skönt att slippa se alla ytterkläder när man ser in i hallen. Håller verkligen med. Otroligt snygg hall ni har. Men du, kan vi inte få en glimt av er entré..? Det är ju det allra svåraste, att få en fungerande hall trots alla ytterkläder. Hur gör ni med hela familjens hjälmar, div. ytterkläder och alla skor etc..?

  /LottaE

  SvaraRadera
  Svar
  1. LottaE, problemet med tre barns kläder, skor, hjälmar löstes när jag inredde källarentrén till en riktigt "dagishall". Varje barn har egna krokar, plats för skor och korg för vantar mössor, precis som på dagis. Funkar jättebra och hallen är numera rätt så städad. Framför allt slipper vi allt GRUS, som man annars blir tokig på! Ordning och reda fick vi på köpet och barn som hänger upp och hittar sina egna kläder :)

   Radera