torsdag 1 mars 2012

kanske svarta stolar?

 
Svarta eller vita stolar i köket?Ja, här ser ni ett av mina projekt.

De svarta stolarna. Det här är stolarna som egentligen hör till bordet, tillverkade av mannens morfar en gång i tiden. Vi har sex stycken, men fyra befinner sig just nu i sommarhuset på ön så jag har målat om de två vi har hemma. Har ju haft vita stolar till matbordet (stolar som är både sköna och snygga) men jag har haft en idé i huvudet att det skulle kunna passa med svarta. Och vad tror ni? Skulle kunna bli ganska bra eller hur? Får fundera ett tag på detta.

Jag tror att tricket för att slippa beslutsångest och handlingsförlamning (hör många som renoverar sina hem så fint, men när det sedan är klart och kommer till själva inredningen så låser sig allt) är att inte ta det på så blodigt allvar. Och att inte köpa så dyra möbler. Nästan alla våra möbler har vi fått, ärvt, köpt billigt på loppisar och auktioner eller passat på när möbelvaruhusen har särskilda kampanjer (till exempel soffan köpte vi när Mio hade soffdagar). Då är det inte så farligt om man ändrar sig och vill prova något annorlunda. För det är ju härligt att få förnya sig och prova något nytt. Och att sedan få ångra sig och ändra tillbaka. Ett vackert och levande hem har ju som bekant inget med en tjock plånbok att göra. Det går bra att koka soppa på en spik. Med lite fantasi och kreativitet.

Jag har världens största fynd på gång, på tal om det. Visar snart om allt går i lås.

Kram.
 

 
Att koka soppa på en spik: Ärvd stol och som älsklingens morfar har snickrat. Bordet likaså. Ommålade av mig. Fårskinnet är en present från fina väninnan, det är "odlat" på hennes systers gård och kommer från egna får. Kudden är från Day och köpt på 50 procents rea på Länna möbler. Fint på liten budget.


 

5 kommentarer:

 1. Snygga stolar..tycker helt klart att du ska plocka hem dom och måla alla svarta!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga stolar : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Svart helt klart- bryter snyggt! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har funderat på att måla om mina matsalsstolar. De är antikgrön/grå. Tänkt måla dem i grått eller antikvitt. Tills jag var inne i en trendig möbelaffär och såg svarta stolar till svart bord och då bara dog jag en smula så snyggt var det. Så ja. Svarta stolar. Absolut.

  SvaraRadera
 5. Svarta stolar kommer att bli så rätt! Jag håller med dig om det roligaste sättet ätt inreda sitt hem är med lagom budget. Det är så kul att leta, finna och fynda sådant man vill ha.

  Tycker så mycket om din inredningsstil! Flott, lyxig men jordnära skulle jag beskriva den.

  SvaraRadera