lördag 12 mars 2011

härliga soliga lördag


Solen gör underverk för humöret, kära bloggisar!

Passade på att fota vår hall i den härliga morgonsolen, och röja upp lite... Det är minsann inte alltid så här plockat och prydligt hemma hos trebarnsfamiljen. Fast inte alltför rörigt heller. Jag är en riktig pedant som älskar att sortera och organisera med var sak på sin plats. En dammråtta i hörnet stör mig inte men stök står jag bara inte ut med!

Just nu har jag det alldeles lugnt och skönt. Älsklingen har åkt med de stora barnen till jiujutsun och minsta skatten sover så sött. Så jag njuter av tystnaden en liten stund.Vi har själva byggt garderoben i hallen. Vi ville ha öppen klädförvaring för att det ska vara enkelt att hänga in kläderna, men ändå med väggar så att man inte ser alla kläder det första man gör när man kliver in genom ytterdörren. För att garderoben inte skulle kännas klumpig fick den fasade hörn.

Krokar och snickarglädje kommer från Nacka byggnadsvård.En kista för cykelhjälmar och annat skrymmande som annars ligger och dräller överallt. Den går dessutom att sitta på när man tar på sig skorna.Min lilla loppaploppa som gärna vill spegla sig och titta på sin nya frisyr. Hon var hos frisören i morse och fick sina toppar klippta.

Ha nu en härlig dag i lördagssolen! 

10 kommentarer:

 1. Åh vilket jättefint skåp som står vid trappan! Jag blir alldeles matt.

  SvaraRadera
 2. Hej, jag har hittat hit och måste berätta att jag blev full i skratt när jag läste detta inlägg. Kände igen mig i en hel del :-)

  Bland annat i det om hallen. En hall med jackor om vartannat ger ett stökigt intryck. Dessutom är det ett första intryck, det vill vi ju inte
  :-)

  Ha en toppenfin dag. Jag kikar in igen.

  SvaraRadera
 3. Hejsan!

  Wow vilket hus ni har! Och så vackert ni får det. Blev så glad att jag hitatde hit via House of Philia.

  Lägger upp dig på min blogglista om det är ok?

  Ser med glädje fram emot att få följa er köksrenovering i vår!

  Kram från Caroline

  SvaraRadera
 4. Hei!!

  Utrolig flott og smart. Lekkert!
  Gleder meg til å lese mere på bloggen din!

  Happy søndag fra Norge!!

  SvaraRadera
 5. Hej alla! Vad roligt att ni har hittat hit och att ni lämnat så värmande kommentarer. Min alldeles nya blogg har fått sina första läsare :) Titta gärna in igen, vi har ju full fart på renoveringen just nu så mycket nytt kommer. Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
 6. Så spennende! Jeg likte så utrolig godt gulvet på toan!!! Så lekkert! Valgte sort og hvitt på vårt gjestetoalett men da er det sjakkmønster.. Jeg elsker sort hvitt!! Lekkert!!!

  Happy søndag.. Til deg også!

  SvaraRadera
 7. Hittade din blogg genom att du hade kommenterat ett inlägg på Helt enkelt, o jag fastnade direkt! Lade till dig som favorit efter aty ha skrollat ner 2 inlägg :)
  Ni har en otroligt fin inredningsstil!
  Måste bara fråga vart du har hittat kistan som du har i hallen! Så fin!
  Mvh Johanna

  SvaraRadera
 8. Johanna, vad roligt att du gillar bloggen! Kistan i hallen kommer från Mio, men den är några år gammal så jag vet ej om de fortfarande har den? Vänligen N

  SvaraRadera
 9. Vilken inspirerande blogg! SKa bygga om vår lilla hall och tycker er lösning på garderob var toppenfin. En undran, - vad har du för djup och bredd på den och är den byggd ända upp till tak?
  Mvh Katarina

  SvaraRadera
 10. Katarina, garderoben är platsbyggd för att passa hallen bäst så man kan ju modellera med måtten. Vår är 170 cm bred där den är som bredast (längst in vid väggen) och 49 cm djup där den är som djupast (vid öppningen). Öppningen är 80 cm bred. De fasade hörnen gör ju att den rymmer lite mindre, men å andra sidan smälter den bättre in i rummet.

  SvaraRadera