söndag 29 januari 2012

nu ska det målas minsann

 
Dags för målning i vardagsrummet.Ny linoljefärg är inhandlad.

Och nu ska taken i vardagsrummet slutmålas. Vi har gamla putsade tak från 1909, lite charmigt ojämna och med vackert rundade hörn ned mot väggarna. Vi målar dem med matt vit linoljefärg och resultatet blir traditionellt och levande. Taket är målat två gånger och nu behövs bara den sista finishen. Även väggar och snickerier behöver en sista strykning innan de är klara. Några veckor tar det nog innan allt är klart men det känns bra att vara på gång!

Kram och njut av den vackra söndagen!   

 

 
Linoljefärgen rörs igång innan målningen. 
Vardagsrummet just nu.

 

 
Fönster i två väderstreck och till höger skymtar köket.


 

6 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se resultatet. Trevlig målarsöndag...

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir! Samma snygga lister som ni har en bit nedanför taket har vi satt upp i hall,kontor och mathildes rum. Jättenöjda med dem och ett fint lyft åt rummet.

  Ha en fin dag med måleriet.
  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Det blir ju superfint!
  Men den där kabeln i taket... ;-)

  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du vet Lotta, gamla hus och utanpåliggande el. Det får vi tyvärr leva med :)Syns dock inte så mycket när allt är målat och klart.

   Radera
 4. Så fint ni gör det, otroligt inspirerande att se! Ottossons linojefärg går varm även hemma hos oss :)
  De "vackert rundade hörn ned mot väggarna" heter hålkäl (som hålkälslist), har jag fått lära mig. Vi har nämligen det här med. Men det visste ni antagligen redan - om inte kan det vara skoj att veta kanske.

  Jaja, det viktiga är i alla fall att jag hittat hit - för ganska länge sen
  - för det är inspirerande inlägg du bjuder på!
  /Terese

  SvaraRadera
 5. Hej, vi håller på och måla matsalstaket (eller vi håller på och inte målar taket för vi är inte överens) och hittade din sida! perfekt att Ottossons har en matt vit också, har hört så mycket gnäll om gysinges så jag funderade faktiskt på limfärg, men det har jag inget gehör för hemma! ser kul ut och vi har också hålkäl =)

  SvaraRadera